Boggle är ett roligt ordspel där det gäller att ha huvudet på skaft och vara snabbtänkt. Från början var detta ett sällskapsspel som du spelade tillsammans med vänner eller familj. Idag kan du spela Boggle över nätet och möta andra spelare från hela världen i liveturneringar. Vill du hellre utmana dig själv utan andra motståndare går även det bra.

Kort förklarat handlar det om att skaka en mugg med tärningar. Dessa tärningar har bokstäver på sig och när du häller ut dem på bordet gäller det att bilda ord. Boggle är som en blandning av Yatzy och Alfapet. Det bästa är att alla kan vara med och spela på sin egen nivå och att det är enkla regler.

Hur du börjar

Det första som du måste göra är att ladda ner spelet till din telefon. Boggle finns som app till både Android och iOS. Vill du hellre spela direkt i exempelvis din dator finns det även varianter för detta. Då behöver du inte ladda ner någon programvara utan kan starta direkt. Du har då 16 slumpmässiga bokstäver till hjälp för att bygga ord.

Skapa så många ord som möjligt

Själva spelet går ut på att skapa så många ord som möjligt under en viss tid. Längre ord ger fler poäng och du ska få så många poäng som möjligt. Spelar du i appen har du möjlighet att spara poänglistor och delta i turneringar med spelare över hela världen, men också att skapa egna spelturneringar med vänner och bekanta. Den med flest poäng vinner.

Bords- och onlinevarianten

Om du är van vid att spela Boggle som bordsspel kommer du garanterat att känna igen dig i onlinevarianten. Det finns dock vissa skillnader mellan de olika varianterna. När du spelar på nätet är det datorn som slumpmässigt väljer ut 16 bokstäver som placeras i ett rutnät. Sedan drar du pilen med hjälp av musen till bokstäverna för att bilda ord.